Veelgestelde Vragen

We begrijpen dat pizza maken veel vragen kan oproepen, of het nu gaat om het bereiken van de perfecte korst, het begrijpen van de wetenschap achter het deeg, of het optimaal benutten van je pizzaoven. Hier hebben we antwoorden verzameld op enkele van de meest gestelde vragen over onze producten, service en bakken.

We hebben ook een speciale pagina waar je alle informatie, tips en trucs kunt vinden: De Ultieme Gids voor de Thuis Pizzamaker.

Als je niet vindt wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op. We zijn er altijd om je te begeleiden tijdens je pizza-avontuur.

Veelgestelde Vragen & Antwoorden

Waar en wanneer kan ik de producten laten bezorgen?

We leveren momenteel in Nederland, België en Duitsland.

Ophalen is mogelijk in Amsterdam (Gyroscoopweg 10, 1042 AB Amsterdam).

Bestellingen die op weekdagen vóór 17:00 uur zijn geplaatst, worden de volgende dag verzonden. Bestellingen die van vrijdag tot en met zondag worden ontvangen, worden op maandag verzonden.

Levering in Nederland

In Nederland kunnen bestellingen die vóór 17:00 uur zijn geplaatst, de volgende dag worden geleverd.

Levering in Duitsland en België

In België worden bestellingen die vóór 17:00 uur zijn geplaatst, de volgende dag verzonden en de dag erna geleverd.

Kies een dag voor je levering bij het afrekenen. Je wordt op de dag van levering geïnformeerd over de geschatte levertijd en in het geval van levering door derden ook met een Track & Trace.

Meer informatie vind je op de Leveringsinformatie pagina.

Hoe worden de producten geleverd?

Sommige van onze producten worden bevroren verzonden, andere gekoeld. Alle producten in je bestelling worden samen geleverd, gekoeld en geschikt verpakt voor levering. Zorg ervoor dat je de bevroren producten zo snel mogelijk in de vriezer plaatst.

Je ontvangt een Track & Trace code zodra het pakket door de koerier is opgehaald.

Vragen & Antwoorden over het Deeg

Wat zit er in jullie deeg?

Ons deeg, dagelijks vers gemaakt met een handvol ingrediënten van premium kwaliteit, staat centraal in onze hele operatie. De hoeveelheid spier- en denkwerk die wordt besteed aan de ontwikkeling en het maken van ons deeg is ongeëvenaard door enig ander onderdeel van ons dagelijkse werk.

We maken een paar variaties van het deeg, maar in wezen is het gemaakt met een mix van hoogwaardig Italiaans meel (Caputo), hoogwaardige Italiaanse extra vergine olijfolie, zeezout, een klein beetje bakkersgist en water.

Deze worden gecombineerd, gemixt voor optimale glutenontwikkeling, laten rusten en beginnen te fermenteren, en vervolgens in een temperatuurgecontroleerde omgeving geplaatst om de fermentatie te vertragen. Dit proces, ontwikkeld over eeuwen van pizza- en brood bakken, en onze bescheiden bijdrage, is wat ons deeg zo smaakvol, luchtig en licht maakt.

Je kunt de individuele pagina’s van onze degen bekijken voor meer informatie:

Kan het pizzadeeg opnieuw worden ingevroren?

Als het deeg nog niet volledig ontdooid, opgewarmd en begonnen met rijzen, kan het veilig opnieuw worden ingevroren. Dit zal de veiligheid of de kwaliteit van het deeg niet in gevaar brengen.

Voor de beste ervaring raden we aan om vooruit te plannen en alleen de hoeveelheid deeg te ontdooien die je van plan bent te gebruiken.

Is jullie pizzadeeg veganistisch?

Ja, het deeg van True Pizza is plantaardig en volledig geschikt voor een veganistisch dieet.

Wij geloven in eenvoud en kwaliteit als het gaat om onze ingrediënten, en we zijn toegewijd aan het maken van een deeg dat iedereen kan genieten.

Ons deeg wordt gemaakt met alleen bloem, water, zeezout, extra vergine olijfolie en gist – geen zuivel, geen eieren, alleen eerlijke, simpele ingrediënten.

Vragen & Antwoorden over Bakken

Hoe bereid ik het deeg voor op het bakken?

Ons pizzadeeg is een actief deeg en reageert sterk op temperatuur. Om de allerbeste resultaten te behalen, wil je dat het deeg op kamertemperatuur is en goed heeft gerust voordat je het vormgeeft en bakt.

De langzame (en beste) manier: Haal het deeg de dag voordat je het wilt gebruiken uit de vriezer en leg het in de koelkast. Haal het minstens een paar uur voor het bakken uit de koelkast, leg het in een container, dek af met plasticfolie of een keukendoek en plaats het ergens warm (kamertemperatuur).

De snellere manier(en):
Haal het deeg minstens 8 uur voordat je het wilt gebruiken uit de vriezer en houd het op kamertemperatuur. Zorg ervoor dat het bedekt is.

We raden het niet aan, maar er is een nog snellere manier om het deeg te ontdooien. Haal het deeg uit de vriezer en plaats het (nog in de zak) in een kom met lauwwarm water. Het deeg zou binnen ongeveer twee uur klaar moeten zijn om mee te werken, maar de kwaliteit van het eindproduct zal niet optimaal zijn.

Voor meer informatie over het ontdooien, voorbereiden en bakken van het deeg, bezoek onze Pizza Gids.

Hoe weet ik wanneer het deeg klaar is om te bakken?

Geef het de juiste tijd en de juiste temperatuur, en het deeg zal gemakkelijk te bewerken zijn en een geweldige smaak en textuur bieden. Haast je, forceer het of bak het als het te koud is of niet voldoende gerust heeft, en het zal je bij elke stap tegenwerken.

Het deeg is klaar om te bakken wanneer het kamertemperatuur heeft bereikt, begint te rijzen en zacht aanvoelt.

Een goede manier om dit te controleren is met de Poke test: Prik met je vinger in de deegbal, en als het deeg direct terugspringt, is het nog niet klaar. Als het langzaam terugspringt en een kleine indruk achterlaat waar je het hebt geprikt, is het goed om te gaan!

Voor meer informatie over het ontdooien, voorbereiden en bakken van het deeg, bezoek onze Pizza Gids.

Hoe bak ik het pizzadeeg in een gewone keukenoven?

Als je in een gewone pizzaoven bakt, raden we aan om een pizzasteen/-staal of op zijn minst een bakplaat te gebruiken die in de oven wordt gehouden en wordt opgewarmd.

 • Verwarm de oven voor op (minstens) 220°C – gebruik het pizza bakprogramma als je oven dit ondersteunt;
 • Bereid de pizza en verdeel (een deel van) de tomatensaus erover, maar wacht met de kaas en de rest van de toppings;
 • Plaats de pizza direct op het hete oppervlak (steen/staal, bakplaat) en bak ongeveer 5 minuten;
 • Haal de pizza uit de oven, voeg de kaas toe en plaats deze terug in de oven;
 • Bak tot de korst goudbruin is en de kaas is gesmolten;
 • Haal uit de oven en laat 2 minuten afkoelen voordat je het snijdt en serveert.

Gedetailleerde instructies zijn te vinden op onze Hoe Pizza’s te Bakken in een Gewone Keukenoven pagina.

Hoe bak ik de pizza in een pizzaoven?

Als je een oven hebt die tot 300°C of hoger gaat, is het niet nodig om de pizza’s voor te bakken.

 • Verwarm de oven voor op de maximale temperatuur;
 • Bereid een volledig belegde pizza;
 • Plaats de pizza direct in de oven en bak ongeveer 2-5 minuten (afhankelijk van de oventemperatuur), draai indien nodig;
 • Bak tot de korst goudbruin is en de kaas is gesmolten;
 • Haal uit de oven en laat 2 minuten afkoelen voordat je het snijdt en serveert.

Gedetailleerde instructies zijn te vinden op onze Hoe Pizza’s te Bakken in een Pizzaoven pagina.

Zal het moeilijk zijn om mijn eigen pizza’s te maken?

Absoluut niet! Wij leveren je alle ingrediënten, het deeg is al gemaakt, het enige wat je hoeft te doen is het deeg uitrekken, beleggen en bakken.

Is het uitrekken van het deeg eng? Geen reden tot zorg, er is niets dat je fout kunt doen. Zelfs als je het nog nooit eerder hebt gedaan, zul je versteld staan hoe gemakkelijk het is om een echt goede zelfgemaakte pizza te maken. Onze Hoe het Pizzadeeg te Stretchen Gids is hier om te helpen.

Ik heb alleen een gewone thuisoven, kan ik toch verse pizza’s maken?

Ja! Grappig verhaal, we zijn True Pizza begonnen in onze keuken, met een oven die maar tot 230°C gaat. Dit is meer dan genoeg om een zelfgemaakte stijl pizza of een focaccia te maken.

Kijk op Hoe Pizza’s te Bakken in een Gewone Keukenoven voor meer informatie.