Ons Verhaal

Het verhaal van True Pizza is het verhaal van onze familie, onze levensstijl, onze liefde voor eten, maar ook een verhaal over hoe we onszelf opnieuw hebben uitgevonden in moeilijke tijden.

De oprichters van True Pizza poseren in hun eerste productiekeuken
De vroege dagen van True Pizza (foto door Stach)

True Pizza is een familiebedrijf gevestigd in Amsterdam dat premium kwaliteitsproducten maakt en verkoopt voor de thuis pizzabakker.

We houden van bakken en het creëren van smakelijke gerechten, en we weten dat jij dat ook doet. Van onze diepvriespizza’s tot ons vers ingevroren pizzadeeg, het draait allemaal om het creëren, genieten en delen van speciale momenten.

Het draait allemaal om genieten, genieten van eten, maar het gaat ook om verantwoordelijkheid. We zorgen ervoor dat al onze producten ‘clean label’ en van premium kwaliteit zijn – we gebruiken geen conserveringsmiddelen, kunstmatige toevoegingen, toegevoegde suikers, ongezonde en onnodige ingrediënten.

Met onze producten, allemaal in-house en vers gemaakt, weet je dat je de best mogelijke ervaring zult hebben – er is een team van hardwerkende, toegewijde foodlovers die elke dag druk bezig zijn om het mogelijk te maken.

Hoe het allemaal begon

Het is de lente van 2020, de eerste lockdown in Nederland is net uitgeroepen. We voelden de effecten onmiddellijk, niet alleen beperkte het onze bewegingsvrijheid, het beperkte ook ons inkomen. Niet te ontkennen, het was een moeilijke tijd voor onze familie.

We zaten op onze bank en bedachten manieren om verder te gaan. Een van de ideeën om ons inkomen aan te vullen was pizza’s bakken en ze aan te bieden aan onze vrienden en buren. We bakken al bijna 15 jaar elk weekend pizza, en al onze vrienden en familie kwamen graag langs voor een plakje of twee.

Van onze thuiskeuken naar internationale distributie

De eerste pizza’s die we verkochten, werden gemaakt in onze eigen keuken thuis, geleverd op onze oude fietsen, voornamelijk in onze Amsterdamse buurt, aan buren, vrienden, vrienden van vrienden… Onze ambities waren heel bescheiden, we waren enorm enthousiast over elke bestelling die binnenkwam. De bestellingen bleven binnenkomen, steeds meer mensen hoorden over onze pizza’s en al snel werd duidelijk dat we moesten groeien. En we groeiden!

Het ene leidde tot het andere, een paar jaar later staan we hier: een klassiek opgeleide kunstenaar (Vania), een digital media guy (Aleks), en onze zoon Borna, die aspiraties heeft als muzikant en acteur. We vervingen schilderkwasten door kookgerei, spreadsheets vol gegevens en lange kantoor/studio-uren door deegkneders, pannen en schalen, en talloze uren in de bakkerij, waar we pizza’s maakten en mensen van over de hele wereld lieten genieten van ons eten!

Onze producten zijn nu breed beschikbaar in Nederland en België, True Pizza wordt een begrip dat veel mensen associëren met eerlijk, heerlijk, kwalitatief hoogstaand comfort food. Een droom werd werkelijkheid!

Vania en Aleks druk bezig met pizza’s maken (Foto door Kitchen Republic)

Het bewijs zit in de smaak

Het begon met een eenvoudig en duidelijk idee: we zouden iets anders bieden dan wat er beschikbaar was, we zouden het eten bieden waar we van genieten. Het eten moet liefde en respect tonen, het moet van hoge kwaliteit zijn maar ook betaalbaar, zodat iedereen ervan kan genieten. We zullen geen concessies doen, we zullen niet deelnemen aan de race naar de bodem, we doen dit omdat we ervan willen genieten, omdat we iets met mensen willen delen, en omdat we er trots op willen zijn.

Smakelijk, eerlijk, betaalbaar en van hoge kwaliteit, zo beschreven we het eten dat we wilden maken voor het eerst, en die woorden werden onze missie. Woorden zijn slechts woorden, maar wij voelen dat de onze worden ondersteund door het ultieme bewijs – de aroma’s die uit de oven komen, die eerste hap waar je niet op kunt wachten, het pure genot van een geweldige maaltijd, de liefde voor goed eten. Dit is wat ons op deze reis heeft gezet, dit is wat ons in jouw huis heeft gebracht. We zijn dankbaar dat we dit mogen doen, en we voelen een immense voldoening wetende dat jij geniet van ons eten.

Dingen zijn veranderd, en we bakken geen pizza’s meer. Nu zijn we 100% toegewijd om jou te helpen betere pizza’s te bakken. We investeren onze creativiteit, energie en tijd in het ontwikkelen van nieuwe producten, het sourcen van ingrediënten, het bedenken van recepten en nieuwe ideeën. Na jaren van hard fysiek werk, kunnen we nu de tijd nemen om het idee van wat True Pizza kan worden verder te ontwikkelen. Bedankt dat je met ons meegaat op deze reis.